Praktische hulp bij u thuis
Op vaste tijden komt er een ambulante begeleider bij u thuis. Samen bekijkt u wat goed gaat en wat u lastig vindt. Ook bekijken we welke begeleiding u wilt en nodig heeft. Misschien heeft u moeite met plannen en afspraken nakomen. Misschien komt u moeilijk uw bed uit. Of vindt u het lastig om zelf problemen op te lossen, zoals een kapotte bankpas of eten kopen. Ook de administratie kan een uitdaging zijn. We lossen dit samen op en blijven helpen tot het probleem is opgelost. Of we dragen uw vraag ‘warm’ over aan een andere zorgverlener die dit goed oppakt. Ook daarna kunt u ons nog bellen voor advies. Korte telefoontjes zijn gratis. Is er meer nodig, dan maken we vooraf afspraken over de kosten. Ook kunnen we u helpen met administratie- en regelzaken.
Begeleiding bij de sociale contacten
Alles wordt anders, ook voor uw vrienden en familie. U ervaart misschien verlies van controle. Dat kan u onzeker, bang of zelfs boos maken. Omdat de stoornis niet zichtbaar is, kan er afstand ontstaan tussen u en de mensen om u heen. Hoe gaan uw partner, kinderen, familie en vrienden verstandig om met uw beperkingen, emoties en gedrag? Ook daarbij helpen we. We leggen hen uit wat de beperking voor u betekent, zodat zij er rekening mee kunnen houden. Ook geven we tips en adviezen over hoe zij u het best helpen. Goed om te weten: úw wensen en belangen staan altijd centraal.
Een goede daginvulling
Voor mensen met hersenletsel kost alles veel energie. Die enorme vermoeidheid noemen we neurofatique. Alleen daarom al kunt u niet meer alles doen wat u gewend was. Dat is lastig, want u wilt waarschijnlijk veel meer doen dan u aankunt. Het is dus belangrijk dat u zorgvuldig omgaat met uw energie. Maar hoe vindt u de juiste balans? Dat kan een hele zoektocht zijn. De ambulante begeleider van Ranonkel helpt u daarbij. Samen kijken we naar uw dagindeling en hoe u uw bezigheden het best kunt plannen. Als u op de juiste momenten rust pakt, dan kunt u meer aan.
Aanvullende hulp
We kunnen ook kijken naar de mogelijkheid van aanvullende hulp voor uw dagelijkse leven, zoals:
- Thuiszorg
- Hulp bij de administratie
- Maatschappelijk werk
- Begeleiding bij relaties
- Specialistische fysiotherapie
- ergotherapie
- e.d.
Partnercontact
Wilt u als partner van iemand met NAH graag ervaringen en tips uitwisselen? Wij bieden een partnergroep aan. Daarin gaat u met andere partners in gesprek aan de hand van veelvoorkomende thema’s. Bij voldoende aanmelding gaan wij van start. Ook staan we open voor het starten van een kindergroep bij voldoende behoefte. Deze kindergroep wordt dan begeleid door een orthopedagoog. Via deze weg kunnen wij ook een warme doorverwijzing doen naar de jeugdhulp
Wilt u ook zo zelfstandig mogelijk leren leven?
Ja, graag vrijblijvend contact