Maak een afspraak contact
Onze diensten

Dagbesteding voor mensen met NAH ontmoeting en voldoening

Kunt u vanwege uw niet-aangeboren hersenletsel niet (meer) werken? En is ook vrijwilligerswerk te belastend? Dat is ingrijpend. Want ieder mens is graag van waarde. Herkent u dit? Dan is dagbesteding misschien een goede oplossing. U zit dan niet meer de hele dag thuis en u ontmoet andere mensen. En u doet iets wat voldoening geeft.

Wat wilt u graag?

Het is belangrijk dat de activiteiten die u gaat doen, passen bij uw wensen en talenten. Samen met onze ambulant begeleider gaat u op onderzoek uit. Wat deed en doet u graag? Waar bent u goed in? Of wat wilt u graag leren? Dat brengen we allemaal in kaart. Op basis van uw wensen en talenten adviseren we u over een passende dagbestedingsplek én over activiteiten die goed bij u passen. Zoals: dierverzorging, houtbewerking, schilderen en tekenen en koken en bakken. We kunnen ook samen op zoek naar vrijwilligerswerk dat bij u past. Of een leuke nieuwe hobby. Daarbij hebben we ook oog voor de emotionele kant. Want als u altijd hebt gewerkt, dan is de overgang naar een dagactiviteit groot. Toch zien we dat mensen opbloeien omdat ze zich weer van waarde voelen.

Dagbesteding die past bij uw wensen en talenten

We kennen alle dagactiviteitencentra in de regio. Elke locatie vult de dagbesteding weer anders in. Het is daarom goed om eerst zelf een kijkje te nemen bij meerdere locaties. U merkt dan al gauw waar u zich het meest op uw plek voelt. Als u dat wilt, gaan we mee om kennis te maken. We zorgen voor een ‘warme overdracht’ naar medewerkers van de dagbesteding.

Specialistische dagbesteding voor mensen met NAH

Heeft u als gevolg van uw hersenletsel veel last van prikkels? Dat vreet energie. Gelukkig zijn er ook specialistische dagbestedingslocaties voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deze locaties hebben vaak een rustruimte. Een prikkelarme ruimte met comfortabele stoelen of zelfs bedden. U heeft daar de privacy die u nodig heeft om ontspannen uit te rusten.


Zoekt u dagbesteding die bij u past? Wij helpen u

Ja, graag vrijblijvend contact

Cliënten over Ranonkel

Nog in te vullen
`Ik heb weer veel contact met anderen`
"Ranonkel heeft mij geholpen met het regelen vaan een plek op het activiteitencentrum Overweg. Ook heeft hij mij geholpen met het aanvragen van een persoonsgebonden budget. Met daarbij de uitleg over wat dit betekent voor mij en mijn vrouw. Met dit alles ben ik ontzettend blij. Want als ik niet naar de Overweg kon, dan zou ik alleen maar thuis zitten. Nu heb ik gelukkig weer veel contact met andere mensen. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik denk dat de activiteiten mij in de eerste jaren hebben geholpen in de vooruitgang van mijn geheugen."

Niet gevonden wat u zocht?

Hiernaast vindt u een overzicht van al onze diensten. Wij helpen u op alle levensgebieden. Omdat de gevolgen van hersenletsel voor iedereen anders zijn, is onze begeleiding altijd maatwerk. Het doel? Kwaliteit van leven. Hiervoor ontwikkelden we de Ranonkel-methode, met daarin al onze diensten.

Ontdek de Ranonkel-methode

Over Ranonkel

De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn voor iedereen anders. Zoals vermoeidheid, last van v(licht, geluid, e.d.), gedragsverandering en geheugenproblemen. Dit leidt veelal tot emoties, zoals onzekerheid, angst, faalangst en boosheid. Misschien heeft u moeite om uw leven te structureren en uw sociale relaties te onderhouden. Werk en hobby’s kunt u misschien niet meer doen. Hoe ziet uw daginvulling er voortaan uit? Dat kan een flinke zoektocht zijn.

Meer over Ranonkel